3 comentaris

ECOFÒRUM 2012. Jornada sobre l’Anella Verda de Terrassa

Ens fem ressó de la celebració de l’Ecofòrum dedicat a l’Anella Verda de Terrassa el dissabte dia 20 d’Octubre, un projecte que des de l’Ajuntament, però també des de la societat civil, vol protegir, potenciar i desenvolupar els espais agrícoles i forestals que envolten la ciutat. De fet, la idea va sorgir del Grup per la Protecció dels Espais Naturals a Terrassa (GPENAT) i es va llençar al públic des del nostre Centre Excursionista en un acte que s’hi celebrà el passat 2011. El Centre participa en l’Ecofòrum 2012 formant part de l’organització tècnica juntament amb altres entitats interessades en la preservació dels nostres voltants.

Adjuntem un article publicat avui al Diari de Terrassa que en parla molt encertadament: Anella Verda

 L’Anella Verda neix amb la vocació de ser un projecte integral d’ordenació i gestió de l’entorn natural i agrícola de Terrassa i això ha d’incloure necessàriament una gestió de la biodiversitat que aquests ambients acullen. Alhora de parlar de biodiversitat és quan aquesta iniciativa connecta amb les activitats que portem a terme des del Grup d’Ornitologia doncs, sense anar més lluny, organitzem sortides regularment per aquests espais i sovint quedem gratament sorpresos de la gran quantitat i varietat d’ocells que encara s’hi poden veure, només cal que mireu el llistat de les espècies identificades a la darrera sortida. Malgrat aquesta impressió de bona salut, no són poques les amenaces que pesen sobre l’avifauna (i, en general, sobre la biodiversitat) d’aquests espais i cal que la proposta de l’Anella Verda inclogui accions concretes per tal d’aturar processos de degradació que poden esdevenir irreversibles en els seus impactes.

 Per la nostra banda, seguirem amb el cicle de sortides pels entorns (tal vegada sortides per l’Anella Verda) per continuar gaudint d’aquests espais i donant-los a conèixer alhora que mirarem d’aprofundir en el coneixement de l’avifauna que contenen per tal de contribuir de la millor manera possible a la seva conservació.

3 comments on “ECOFÒRUM 2012. Jornada sobre l’Anella Verda de Terrassa

 1. Hola, sóc la Teresa Begué
  vaig vindre fa temps a alguna de les sortides d’ornitologia.
  No podré assistir al fòrum del dia 20 , sembla interessant.
  Voldria saber si l’anella verda té en compte la zona de rieres de les Fonts, la de Palau i Arenes. Hi crien forces aus aquàtiques, collverd, polles d’aigua, corriol petit…
  també es veuen algunes algunes rapinyaires com l’aligot , hi han força conill.
  La riera és un bon cau per mamífers, rèptils, aus, amfibis, insectes..etc
  El camí rural fins a Terrassa és un passeig fantàstic per passejar, corre, anar amb bicicleta.
  Si es pogués tindre en compte pel disseny de l’anella verda estaria molt bé.

  Gràcies

  • Precisament la riera del Palau és una de les poques zones humides existents al terme i ha de ser molt tinguda en compte en el projecte de l’Anella, més si es volen potenciar els corredors/connectors verds (tant intra com intermunicipals). Cal recordar que el planejament actual planteja un passeig fins a les Fonts que potenciari l’ús públic però segurament en detriment de l’actual biodiversitat que acull. Per ara, la situació econòmica no permet fer-hi les grans obres previstes (sortosament!) i caldrà donar-la a conèixer més perque es pugui protegir i potenciar com cal.

 2. El projecte mica en mica es va fent realitat . Enhorabona als promotors de l’Anella Verda de Terrassa !!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: