3 comentaris

Projecte Orenetes

El Projecte

Des de l’any 2007 (primer any que es va dur a terme) que el Grup participa al Projecte Orenetes, una iniciativa de l’Institut Català d’Ornitologia que pretén fer un seguiment dels nius d’oreneta cuablanca a nivell de tot Catalunya comptant amb la participació de qualsevol persona o col·lectiu interessat. Ja podeu disposar dels resultats del cens de 2022 a la pàgina web del projecte i a l’entrada del bloc on en fem un resum.

Les dades

Gràcies a la col·laboració dels membres del Grup hem participat des del primer moment al Projecte i hem pogut anar ampliant les zones de la ciutat censades. Aquests nius és reparteixen per tot el casc urbà, majoritàriament als barris perifèrics i, amb els anys, anem detectant una davallada de la sensibilitat de la gent envers uns veïns que resulten molt beneficiosos per la seva feina d’insecticides naturals.

Entre les ciutats grans que participen al Projecte, Terrassa és una de les que comptabilitza més nius tot i no comptar, en teoria, amb unes condicions massa favorables. Podeu veure amb detall els resultats dels diferents censos i la localització puntual al plànol de Terrassa de tots els nius censats a la pàgina del projecte.

Informe 2009

Per altra banda, gràcies a que disposàvem de la informació de diversos censos de nius d’oreneta cuablanca a Terrassa efectuats als anys 80 pel PIGOT (Grup d’Ornitologia de Terrassa) vam poder comparar les dades d’aquella època amb les corresponents als primers anys del projecte, editant un informe de resultats i presentant-los el 2009 en el marc de la Setmana del Medi Ambient de Terrassa i amb la col·laboració de l’ICO. L’informe sencer el podeu consultar  aquí: Informe Delichon

3 comments on “Projecte Orenetes

  1. Estan protegits els nius d’orenetes?
    A l’edifici on hi havia fa uns anys el Diari de Terrassa (Rambla/Pasteur), han tapat aquesta primavera una paret on hi havia aproximadament uns 20 nius d’orenetes.

    • Primer de tot disculpa el retard en la resposta…Si que ho estan, de fet aquesta primavera s’estan duent accions per conservar els nius que hi havia a la nau de l’antic Agut (una mica més amunt de la rambla) per unes obres que hi esan fent. Aquests que esmentes no els teniem controlats per això és important continuar (i extendre) els censos que en fem. Gràcies!

  2. A la Magdalena (carrers Galvani, Watt, Faraday)12 nius no trencars (18/6/19), no sé quants d’ocupats. Els trencaments poden ser espontanis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: