Deixa un comentari

Crònica de la sortida pels entorns de Terrassa. Can Figueres del Mas i Torrebonica. 06/10/2012

Camps de Torrebonica

Per celebrar el Dia mundial dels Ocells vam fer un curt però prou interessant itinerari pels entorns de Terrassa. En ocasió de la XVIa sortida vam triar la zona Est de la ciutat, concretament els voltants dels masos de Can Figueras del Mas i de Can Canya i de l’antic sanatori de Torrebonica. També ens vam moure pels límits del camp de golf del Prat (visitar la bassa de rec sempre proporciona alguna observaciói) i de la veïna ciutat de Sabadell.

En mig d’un paisatge dominat per les torrenteres frondoses i humides (torrent de la Grípia i torrent de la Betzuca) i pels camps de secà (Plans de Can Canya) vam poder identificar gairebé 50 espècies diferents el que és una mostra de la biodiversitat que encara es conserva en un territori tan malmès. Entre les espècies vistes destaquem la presència d’alguns migrants com el còlit gris, el bitxac rogenc o el mastegatatxes així com l’abundància de tudons i coloms que deuen ser l’objectiu del falcó pelegrí que vam veure patrullar per la zona.

Ja en podeu veure alguna de les imatges en aquest mateix blog (Galeria d’imatges)  i en podeu consultar-ne la llista completa, alhora que la teniu disponible a la pàgina www.ornitho.cat entrant a les observacions fetes al Vallès Occidental el dia  6 d’octubre.

Plans de Can Canya

Recordeu que la propera sortida és el dissabte 27 d’octubre al Montseny

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: