Deixa un comentari

Un cop més anirem a la recerca del Pela-roques!

DESEMBRE dia 16 de desembre – SORTIDA DE FI DE TEMPORADA “A LA RECERCA DEL PELA-ROQUES”

Aquesta sortida, la ja tradicional “Pela-roques”, també és una commemoració de les primeres sortides del grup a finals de 2003, d’ara fa vint anys i des de llavors, s’han fet diverses sortides matinals d’hivern a indrets propers per veure aquest espectacular ocell.

Montserrat, Sant Miquel del Fai, El Montcau o l’Obac, són espais que hem visitat sovint, fins i tot repetidament al llarg d’aquests anys amb sort diversa.

La sortida consistirà en fer incursions a banda i banda del massís del Montcau i el Coll d’Eres anant per les parts assolellades i poder albirar si s’escau el Pela-roques. Alhora és possible que podem gaudir d’altres espècies d’ocells rupícoles o d’altres hivernants (Cercavores, Pardal de bardissa, Durbec, Tords) presents en aquesta estació de l’any a les codines i roquissars del Parc Natural de Sant Llorenç.

El Pela-roques (Tichodroma muraria) és un ocells de la família dels Tichodromidae que nidifica als Pirineus i Prepirineus tot i que de forma molt local i escassa. Migrador i hivernant regular, en baix nombre, en ambients rupícoles des del nivell del mar fins a l’alta muntanya, tot i que de forma molt localitzada. És doncs ja amb els freds força permanents que potser tindrem l’ocasió de veure’l. Us esperem!

Hora proposada de sortida a les 08:30H

Hora prevista aproximada de tornada a les 12.30-13.00H

Lloc de trobada : Coll d’Estenalles, aparcament.

Dificultat : Mitjana, amb camins amples de pujada, però a voltes ens endisarem per corriols estrets per a poder albirar el Pela-roques. Primer hi ha una forta pujada des del Coll d’Estenalles fins prop del Montcau.

Cal portar prismàtics, calçat adequat, esmorzar i aigua.

Disposem de guies d’ocells per anar explicant cada espècie.

Desplaçament amb cotxes particulars. Es reparteixen les despeses.

Inscripcions; del 04/12 al 15/12 a secretaria del CET i al formulari corresponent del lloc web del CET.

http://www.ce-terrassa.cat

Deixa un comentari