Deixa un comentari

Nova pàgina al blog on podeu consultar els butlletins del PIGOT Grup Ornitològic de Terrassa

Amb la idea de recuperar informació sobre observacions d’ocells fetes a Terrassa i els voltants als anys 80-90 hem posat a disposició de tothom a qui l’interessi els butlletins publicats per l’entitat PIGOT Grup Ornitològic de Terrassa. Fou aquella un entitat amb una intensa activitat durant aquells anys i és un referent/antecedent del nostre Grup.

La documentació que es va conservar de l’extingit PIGOT es conserva a l’Arxiu Històric de Terrassa (AHTE) i és d’allí on l’hem recuperat. En aquests butlletins hi podeu trobar informació diversa de les activitats que duia a terme l’entitat: cròniques de les sortides naturalistes, monogràfics sobre diferents espais o espècies animals, notícies, campanyes informatives, llistats d’observacions…

Respecte això darrer, també hem pogut recuperar fitxes d’observacions d’ocells fetes pels entorns de Terrassa, una valuosa informació per conèixer l’avifauna dels voltants de la nostra ciutat a principis dels anys 80, ara fa gairebé 50 anys, i poder contrastar-la amb la que avui anem recollint a partir de sortides del Grup i d’observacions particulars.

Per ara hem recuperat els 32 butlletins del període 1984-1990, més endavant seguirem recuperant més números (es publicà fins a mitjans dels 90). Esperem que la seva consulta sigui del vostre interès!

Deixa un comentari