Deixa un comentari

Observat un flamenc ‘francès’ a la darrera sortida del Grup

D’entre els molts ocells observats a la darrera sortida (alguns milers i de gairebé 70 espècies) n’hem pogut identificar un de concret cosa gens habitual. Es tracta d’un dels 4 flamencs que vam poder veure a la Torre d’en Dolça a Vila-Seca i gràcies a la Marta que va tramitar-ne la lectura en podem saber el seu origen i història vital doncs li van enviar l’historial del flamenc.

Es tracta d’un exemplar que va ser anellat essent un pollet a l’Etang du Fangassier al Roïna el juliol de 2009, l’únic lloc de la Camarga on nidifiquen els flamencs (25.000 parelles aprox.). Gairebé 2 anys més tard (abril de 2011) va ser observat al sud d’aquella localitat, concretament a l’Etang de Bages et Sigean a l’Aude i la darrera observació registrada és la del passat dissabte 18, a 400km de lloc on es va anellar per primer cop.

Aquesta dada ens mostra l’habitual trànsit de flamencs entre dues zones de nidificació properes (Delta de l’Ebre i la Camarga) i és freqüent veure’n exemplars durant tot l’any a diverses localitats costaneres de Catalunya, avui mateix, segons l’Ornitho.cat se n’han vist a Pals, el Prat de Llobregat o Viladecans. També és possible veure’ls fent aquests moviments migratoris a l’interior, per exemple, volant en formació a la nit per damunt de Terrassa com hem pogut comprovar (per pura casualitat) més d’una vegada.

En cas de trobar alguna anella o veure ocells amb marques especials podeu trobar la informació per informar-ne al web de l’ICO o  al Portal d’observacions d’ocells amb marques especials , i potser estareu de sort i en sabreu la biografia!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: