Deixa un comentari

Crònica de la sortida del dia 18/02/2012 al Camp de Tarragona

Sota un sol magnífic i amb una temperatura agradable vam poder gaudir de moltes i molt interessants observacions en diversos espais del Camp de Tarragona. Gràcies a la col·laboració d’un company ornitòleg de la zona vam accedir al curiós espai de la Sèquia  Major de Vila-Seca on, entre ‘greens’ i pilotes de golf hi ha diversos estanys i la mateixa Sèquia que acullen un bon nombre d’ànecs hivernants: xibecs, grisets, cullerots, morells cap-rojos, de plomall i, fins i tot, el morell xocolater a més de molts altres ocells, també algunes de les àguiles calçades que passen l’hivern a la zona.

No massa lluny d’allí també vam visitar l’espai de la Torre d’en Dolça, una curiosa barreja de parc urbà, hipòdrom i espai natural a tocar de Port Aventura que també acull una variada i interessant avifauna: flamencs, corbs marins, cotxes blaves, tords, passerells, xarxets comuns, etc.

Per dinar vam triar la curiosa i emblemàtica ermita de la Roca situada a Mont-Roig del Camp en una peculiar ubicació i amb unes vistes espectaculars de tot el camp de Tarragona. Un espai molt recomanable per a fer-hi una excursió i que també ens proporcionà algunes observacions destacades: roquerols, tallarols, merla blava, etc.

Per tancar la jornada vam acostar-nos al proper embassament de Riudecanyes que durant l’hivern acull un autèntic espectacle natural: la concentració de milers de gavines capnegres, una important part de la població mundial d’una espècie que, curiosament, cria majoritàriament a l’est del Mediterrani i el Mar Negre.

 

En total, gairebé 70 espècies diferents identificades en una visita que recordarem molt grata. Podeu consultar el detall de les espècies vistes a l’apartat corresponent i també algunes imatges a l’apartat corresponent d’aquest mateix blog.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: