Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Turó de Montcada (17/09/2023)

Dissabte passat vam repetir la sortida feta el 2021 al Turó de Montcada a Montcada i Reixac guiats per membres de l’Associació ACER que s’ocupen de la gestió d’aquest espai singular i a qui agraïm la seva col·laboració. Us recomanem que visiteu la seva pàgina web per saber quin tipus de gestió i activitats fan amb tant d’entusiasme.

L’objectiu de la sortida era conèixer aquest espai i la gestió que s’hi fa a més d’aprofitar per veure ocells en plena migració postnupcial a més de papallones. Malauradament el dia no va acompanyar gens: núvol, elevada humitat i molta xafogor, de manera que les observacions foren escasses com podreu veure a la llista corresponent d’observacions i tampoc es van deixar veure massa papallones.

Malgrat aquestes adverses condicions vam aprendre molt sobre com es gestiona un espai natural sotmès a tantes pressions i impactes provocats, fins i tot, per les administracions que han de garantir la conservació de la seva biodiversitat. Un treball fosc i poc reconegut que val la pena valorar i conèixer de primera mà com podreu fer si participeu en les activitats que regularment s’organitzen en aquest espai des de l’Associació ACER.

Deixa un comentari