Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la comarca del Moianès (14/05/2022)

El passat dia 14 vam visitar diversos indrets de la comarca del Moianès que ens van permetre fer-nos una idea del paisatge predominant a la zona i, en conseqüència, dels ocells que hi podem trobar. La ruta ens va dur a visitar la zona de Castellcir encetant-la per la riera de Castellcir. Boscos mixtos d’alzines, pinasses i roures dominen els vessants i el bosc de ribera al fons de la vall acompanya el riu en el seu descens cap a la propera comarca del Vallès Oriental doncs és un afluent del riu Tenes.

La primera parada la vam fer a la zona de Sant Andreu de Castellcir on hi ha un petit pantà i camps i pastures que afavoreixen una més gran diversitat d’ocells. En aquesta zona ens acompanyen els cants de tords, rossinyols, caderneres, verdums, cargolets, bosquetes, gafarrons, etc. Fins i tot un atrevit raspinell es passeja davant els nostres nassos mentre esmorzem a la fresca.

Tot seguit enfilem cap al principal objectiu de la ruta: la Sauva Negra i el Castell de la Popa. Podem fer un tastet d’aquesta bonica fageda que ens revela l’alt grau d’humitat d’aquesta zona, malgrat la sequera d’enguany encara és ben present. Malauradament la calor que fa provoca una excessiva quietud dels ocells que no es deixen veure massa…de totes maneres si en teniu la oportunitat no deixeu de visitar-la, essent una de les més meridionals de Catalunya.

Visitem el Castell de la Popa on els falciots ens sobrevolen ben a tocar i descendim cap als cotxes doncs cal anar a dinar a un indret proper ben destacat: es tracta de la església i entorns de Santa Coloma Saserra que, junt amb el roure monumental del Giol, formen un conjunt magnífic. Dinem doncs a l’ombra d’aquest roure centenari mentre no deixem d’identificar tots aquells ocells que ens envolten.

El dia avança i tancarem la profitosa jornada (després d’un refrigeri ben merescut a Moià) amb una visita a una zona més oberta, més dominada pels camps de cereal i per les pastures a l’entorn de Castellterçol. Així, entremig de vaques veiem cornelles, puput i cucut, passerells, abellerols, etc. completant una llista d’observacions d’una cinquantena i que trobareu, com sempre, a l’apartat corresponent.

Deixa un comentari