Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Berguedà (08/06/2024)

Com acostumem a fer els mesos propers propers a l’estiu fugim de la plana cap a les muntanyes del Pre-Pirineu o Pirineu catalanes per no passar tanta calor i fer un tast d’ocells propis d’ambients forestals de muntanya. En aquest cas la zona triada fou la comarca del Berguedà, concretament els voltants dels Rasos de Peguera i una incursió de tarda a Sant Quirze de Pedret.

Encetem jornada esmorzant a l’àrea de pic-nic de la Font Negra i, tot i el dia ben encalitjat, estem ben distrets escoltant els múltiples cants que ens envolten i fent les primeres observacions del dia: gaig, mallerengues, pinsà borroner, merla…Podeu visualitzar la llista de totes les espècies observades a l’apartat corresponent:https://ocellsceterrassa.wordpress.com/wp-content/uploads/2024/06/sortida_bergueda_rasos_24.pdf

Tot seguit, comencem a pujar cap als Rasos fent marrada pel mirador de la Figuerassa on fem parada i cap al Coll de l’Oreller on en fem una altra, per arribar-nos a Espinalbet pel Santuari de Corbera i seguir pujant per la carretera asfaltada. Anem afegint observacions al sarró, sobre tot a les zones de prat i vores de bosc: escorxador, bitxac, cotoliu, aufrany, ballester…

Cap al migdia ja som als Rasos per dinar als extensos prats, descansar una mica i poder passejar-nos-hi amb calma per veure les llucaretes, passerells, pinsans, picots, trencapinyes, voltors, etc. que desenvolupen una intensa activitat entre els boscos de pi negre.

Finalment, la incursió a Sant Quirze de Pedret ens ajudarà a completar la gairebé cinquantena d’espècies diferents observades afegint-hi, sobre tot, rapinyaires com àguiles marcenques, esparver o aligot, tot plegat en mig d’un forta xafogor i de banyistes ben sorollosos als gorgs que forma el Llobregat sota el pont medieval de Pedret. En resum uns indrets molt recomanables per passejar-s’hi, sobre tot quan apreta la calor!

(Imatges de Jacint Comelles)

Deixa un comentari