Deixa un comentari

SORTIM PER L’ANELLA VERDA EL 18/02/23

ANELLA VERDA DE TERRASSA, MARÇ DE 2019

-SORTIDA ORNITOLÒGICA PER ESPAIS POSSIBLEMENT AFECTATS PER GRANS INFRAESTRUCTURES

CONJUNTA AMB L’ADENC – 18  DE FEBRER DE 2023

ANELLA VERDA DE TERRASSA – TERRASSA – MATADEPERA PER CAN PETIT I STA. MAGDALENA DE PUIGBARRAL i TORNADA

-RUTA de 2’5 Km d’anada aprox. en 45 min. TOTAL 5 Km en 2h i 35 min a pas d’ornitòleg.

La zona nord de Terrassa compta encara amb alguns camps de conreu ben conservats a la zona de Can Petit (inici de la sortida), on trobem a l’inici un paisatge arbustiu on es poden veure diferents ocells propis d’espais oberts, així com també una fervent abundància de conill. Ja comencem a albirar les vistes del territori proper.

La serra de Santa Magdalena, de 2 km de longitud i 401 m d’altura al turó del Puigbarral, és un petit altiplà situat entre els municipis de Terrassa i Matadepera. S’orienta de nord-oest a sud-est i està delimitada per la riera de les Arenes i el torrent de les Monges. L’itinerari dóna la volta als camps i erms de les finques de Can Petit, Santa Magdalena de Puigbarral i l’Arrugada, recorrent la carena de la serra de Santa Magdalena pel Camí dels Monjos.

La ruta segueix fins a l’Àrea d’estada de Can Petit, al costat de petites bosquines i marges just al costat dels camps, en que tal com estàn arranjats, doncs dóna mostra de reservori de biodiversitat. Per primavera us recomanen fer una ullada a la riquesa en papallones. A la nostra dreta anem acompanyats pel torrent de les Monges.

La sortida que farem transcórrer per un tram del Camí dels Monjos de Sant Cugat del Vallès fins a Sant Llorenç del Munt, arribem doncs a l’ermita de Sta. Magdalena de Puigbarral (segle XIII i avui dins d’una finca privada), abans devia tenir la seva funció a l’entorn del camí esmentat. Ja divisem la Mola i Matadepera. Just abans de l’Àrea d’estada de l’Arrugada, on hi ha una certa urbanització de la zona però tot i així es poden divisar estols de fringíl·lids, com caderneres, pinsans, verdums i gafarrons.

Arribem al nucli inicial del poble i així seguim caminant pel marges del camps fins a la zona urbanitzada entre Terrassa i Matadepera, en que iniciem la tornada per la zona de la Font de l’Espardenyera i el petit bosc de Pi pinyer on si pot veure l’Astor, l’Aligot comú, Raspinell i Mallerengues en que tots ells no deixen de ser importants per la biodiversitat i  fem la tornada cap a l’inici de la ruta.

-Aquest és un itinerari ornitològic per les planes i camins forestals que son travessats per torrents i compta amb una gran diversitat d’ocells pròpia d’altres espais visitats propers i la ruta és extreta del llibre “22 itineraris de Natura pels voltants de Terrassa” d’En Antoni Comella i  En Àngel Hernándezs també hi contempla aspectes botànics i entomològics  destacats.

1. Sortida des de la Rotonda de Can Petit, Avinguda de Font i Sagué a Terrassa. Anada cap a la Masia de Can Montllor. Tornada al punt d’inici.

2. Àrea d’estada de Can Petit.

3. Torrent de les Monges i Sta. Magdalena de Puigbarral

4. Àrea d’estada de l’Arrugada

5. Matadepera,  riera de Les Arenes

6. Urbanització Font de l’Espardenyera

7. Tornada cap a Can Petit .

Hora proposada de sortida a les 09.00H

hora prevista de tornada a les 13.00H

*Inscripcions a l’Adenc ja que els diners recaptat de la sortida van dedicats a la defensa ambiental tramesa per la Plataforma Tu ets entorns Terrassa!

www.adenc.cat/calendari/sortida-dornitologia/

Advertisement

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: