Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Torrent dels Alous de Rubí (20/11/2021)

Seguim amb les matinals del període tardor-hivern per espais propers a Terrassa. En aquesta ocasió ens hem acostat a la veïna població de Rubí que apareix per primer cop a la llista de sortides que anem fent mensualment (més d’un centenar llarg), i ho hem fet per visitar un espai sorprenent tenint en compte el grau d’urbanització i d’artificialització dels entorns d’aquesta població.

Ens referim al Torrent dels Alous, un autèntic ‘fil verd’ (més que blau perque d’aigua en porta poca) que ressegueix la vora del casc urbà de Rubí per la banda que toca al veí terme municipal de Sant Cugat. Ens hi hem apropat partint de l’estació dels FGC de l’Hospital General que queda ben a prop del final del torrent, on hi ha un altre espai interessant de veure, la bassa dels Alous. Això si, per fer-ho cal travessar vies de tren, la B-30, etc. per espais degradats i poc agradables.

Malgrat tot, i aquí està la gràcia d’aquestes sortides periurbanes, no hem parat de veure ocells ni un moment. A banda dels esperables (gafarrons, mallerengues, mosquiters, tudons…) de seguida ens ha sorprès la presència d’un falcó pelegrí i poc després ha estat un esparver qui ens ha vingut a rebre. A la bassa, poca cosa, però resseguint el torrent hem anat incrementant les espècies detectades, des d’un proper raspinell fins un més amagat tord o bé d’altres propis de boscos de ribera com el que ens acompanya durant tot el recorregut fins que el torrent ‘topa’ amb l’autopista dels túnels de Vallvidrera.

Hem acabat l’itinerari al mirador del Parc de Ca n’Oriol amb bones vistes de Rubí i els entorns i amb una zona més oberta i encara conreada en la que hem acabat de completar (cogullada, perdiu, passerell…) una llista prou abundant i variada i que podeu consultar, com sempre, a l’apartat corresponent del blog. En resum, un espai proper que recomanem visitar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: