Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Riera de Caldes (23/10/2021)

La riera de Caldes al seu pas per Palau-solità i Plegamans permet un passeig ben agradable i productiu pel que fa a l’observació d’ocells de zones humides tot i trobar-nos en un entorn ben urbanitzat. Dissabte vam repetir el mateix itinerari de fa 2 anys i, fet en una època semblant, vam obtenir un nombre similar d’espècies observades de manera que vam passar una matinal distreta.

En aquest sentit, de seguida vam detectar a la riera ocells com els ànecs collverds, el blauet, el bernat pescaire, les polles d’aigua o les cueretes torrenteres que podem veure tot l’any als nostres cursos d’aigua. A la llera de la riera, que es troba canalitzada, hi ha prou vegetació com perque hi trobin aliment i/o refugi moltes altres espècies que no estan lligades estrictament al medi aquàtic com poden ser tallarols, tords i merles, bitxacs. puputs, mallerengues, etc.

Curiosament vam poder detectar-hi diverses espècies invasores, algunes amb força abundància com les cotorres de pit gris i les de Kramer, els becs de corall senegalesos o un grup de faisans. Concretament el trànsit ‘cotorril’ era notable i prou escandalós formant part de la fauna de molts dels nostres entorns urbans i periurbans.

Els voltants, malgrat les infraestructures i el passeig continu de cotxes, bicicletes i peatons també permeten anar fent observacions fins arribar al parc de l’Hostal del Fum amb la seva gran bassa on, en aquesta ocasió, hi havia un martinet blanc, ànecs collverds i diversos cabussets.

Com sempre, podeu consultar la llista d’espècies observades a l’apartat corresponent així com veure a la galeria d’imatges algun dels ocells vistos a la sortida.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: