Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Coll de Pal Berguedà.19/06/2021

Al mes de juny tenim per costum acostar-nos a alguna localitat pirinenca per tal d’aprofitar el bon temps per observar espècies que viuen a l’alta muntanya i el Coll de Pal a Bagà és un dels llocs habituals. La relativa proximitat a Terrassa i que una carretera ben asfaltada et porti a 2000 metres hi ajuda força de manera que el passat dissabte 19 ens hi vam enfilar tot i que la previsió meteorològica ens feia témer una tarda moguda…

El primer itinerari previst ens va dur per l’anomenada Ruta del trencapinyes per la pista que porta fins al Mirador dels Orris i entre el bosc de pi negre i els prats vam detectar-hi unes quantes de les espècies que hi esperàvem trobar com els propis trencapinyes i el seu peculiar bec, les llucaretes, les abundants mallerengues petites o voltors que tot just començaven la seva jornada enlairant-se entre núvols.

Tot seguit, i amb un temps variable, vam arribar-nos fins al Coll per fer una volta a tocar de la carretera i augmentar el llistat d’observacions. Malauradament, el fort vent i el descens de la temperatura no ens va deixar gaudir de la visió de les llucaretes, passerells, còlits grisos o marmotes que aguantaven com podien la ventada. Baixem de cota per fugir de la ventada i aprofitem per dinar mentre el temps empitjora i ens acompanya la pluja de manera que decidim deixar l’alta muntanya i canviar d’indret per completar la tarda.

Ens arribem a l’estany de Graugés entre les poblacions d’Avià i Casserres per fer la volta a l’estany d’aquesta antiga colònia agrícola. Tot i la pluja intermitent que sembla que ens persegueix, veiem ocells interessants com el balquer que canta a la zona del canyissar i completem una llista d’observacions que, com podeu comprovar a l’apartat corresponent, s’enfila gairebé a la cinquantena d’espècies.

En resum, una jornada muntanyenca que ens va quedar una mica curta pel mal temps malgrat la vam completar visitant un interessant espai humit de la comarca del Berguedà.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: