Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Vall d’Horta 15/05/2021

El passat dia 15 va tenir lloc la sortida per la Vall d’Horta a Sant Llorenç Savall. Per a qui no ho conegui es tracta d’un magnífic espai situat al vessant Est del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac on es combinen diferents ambients, des de roquissars de conglomerats fins a camps de conreu de secà, vinyes o bé retalls de bosc de ribera que van resseguint la vall. Això fa que s’hi pugui observar una bona varietat d’ocells i més si ens trobem en plena primavera com era el cas.

L’itinerari triat va sortir de l’aparcament del Marquet de les Roques i tot i ser bastant curt (donar la volta per la pista i el camí fins a la Muntada) ens va permetre explorar part d’aquests diferents ambients i identificar gairebé 40 espècies diferents. Entre elles, algunes de pròpies del bosc de ribera com l’oriol, que fa poc que ha arribat de la seva zona d’hivernada, o com l’omnipresent rossinyol els cants del qual ens van acompanyar tot el matí.

Entre les espècies més pròpies de roquissars podem citar els falcons pelegrins, la merla blava o la cotxa fumada, aquestes dues darreres espècies al ‘roquissar’ artificial que representa per a elles l’imponent mas del Marquet de les Roques. Als boscos i matollars propers no van faltar pinsans, cargolets, pit-rojos, raspinells, tallarols, tords, gaigs o bruels. A zones més obertes (cada cop més escasses pel creixement del bosc, tot i l’impacte de l’incendi de 2003) s’hi pot veure el bitxac, pardals, estornells, gafarrons, gratapalles o caderneres. Finalment destacar que també vam poder veure un parell d’aligots vespers en migració.

Com sempre, recordeu que podeu trobar la llista completa a la pàgina de Llistats de les sortides

Amb la millora de la situació pandèmica esperem poder seguir sortint una vegada al mes (excepte a l’agost) de manera que estigueu atents a les sortides que anirem programant i que trobareu en aquesta mateixa pàgina o bé al web del Centre Excursionista.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: