Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la riera de Caldes (09 de Novembre de 2019)

El passat dissabte vam poder gaudir d’una matinal ben distreta passejant per la vora de la Riera de Caldes. Sortint de Palau-Solità i Plegamans l’itinerari que vam seguir anava riera avall fins al parc de l’Hostal del Fum fent-lo a un pas lent per la gran quantitat d’ocells que ens anaven sortint al pas.

DSC_0043

Es tracta d’un espai molt humanitzat i urbanitzat (carreteres, polígons, equipaments…) però que concentra a la llera i als espais enjardinats adjacents molta vida tot i la modèstia del cabal que porta la riera. De fet, seria un exemple de com podria ser a la nostra ciutat la futura urbanització de la riera del Palau (si és que cal fer-la…) en el tram que va des de la Rambleta fins al barri de Les Fonts.

Finalment el nombre d’espècies d’ocells detectades ha estat d’una cinquantena, destacant els moixons vistos de ben a prop com mosquiters, bitxacs, pinsans, mallerengues, cueretes blanca i torrentera, becs de corall o d’altres espècies més lligades al medi aquàtic com les polles d’aigua, bernats i martinets.

DSC_0057

A l’enorme dipòsit del Parc de l’Hostal del Fum les aquàtiques eren escasses a excepció dels ànecs coll-verds, dels cabussets o d’un solitari ànec xarxet. El llistat sencer d’observacions el podeu consultar a l’apartat corresponent.

En resum, una sortida que se’ns va fer curta i que no vam poder completar (la idea era anar també a la Torre Marimon a tocar de Caldes de Montbui) però que ens va mantenir alerta tota l’estona.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: