Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Pallars Sobirà (15-16 de juny de 2019)

Tot i que fem sortides anualment a ecosistemes d’alta muntanya enguany per primer cop en els anys que duem fent-ne ens vam acostar a la comarca del Pallars Sobirà per anar a veure ocells.  Els dos dies de la sortida ens vam permetre visitar diferents espais repartits entre les Valls d’Àneu i la Vall de Cardós.

Dissabte al matí l’espai escollit fou la magnífica Mollera d’Escalarre, un espai humit amb un bonic bosc de ribera en al qual s’hi bellugaven picots, pica-soques blaus i altres moixons que cantaven furiosament. Mentre dinàven a l’àrea de pic-nic adjacent els voltors, aufranys i altres rapinyaires ens van mantenir amb els ulls ben oberts (bé, a gairebé tothom, era l’hora de la migdiada…).

La tarda va quedar repartida entre una breu visita a l’avetosa del Bosc del Gerdar (malauradament amb escàs moviment) i una a les Planes de Son als voltants del centre MónNatura Pirineus (visita molt recomanable). Allí la combinació de prats, pastures i boscos ens van deixar veure força espècies mentre un Trencalòs sobrevolava els nostres caps.

Diumenge, després de l’estada a l’hotel Ribera de Cardós vam enfilar cap a Tavascán per seguir per la pista que puja resseguint la vall fins als Plans de Boavi. La passejada per aquell magnífic espai no fou massa productiva ja que ni els rapinyaires ni els moixons es van deixar veure massa, malgrat això el matí ens va passar volant envoltats d’aquells boscos i les imponents muntanyes. Com sempre, podeu veure el llistat d’observacions fetes a l’apartat corresponent.

Recordeu que encetem el parèntesi estiuenc amb el sopar de l’enganyapastors el proper dissabte 13 de juliol i que a principi de setembre comencem la temporada tardor-hivern el dia 7 amb la tradicional sortida d’observació de la migració post-nupcial.

I si no ens veiem, que passeu un bon estiu!

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: