Deixa un comentari

Crònica de la sortida la Segarra (08/06/2019)

El passat dissabte vam poder anar a la Segarra a la sessió d’anellament prevista a la localitat de la Ribera d’Ondara després d’haver-la hagut de suspendre el passat mes de maig per la pluja. En aquesta ocasió el temps ens va acompanyar permetent-nos tant assistir a la sessió d’anellament com continuar mirant ocells havent dinat per la zona dels Plans de Sió.

SONY DSC

L’estació d’anellament de Comagrassa es situa en una bosquina formada per roures, alzines i pins en mig de camps de cereals de secà el que permet una bona varietat de captures. Durant el matí aquestes es van anar succeïnt de manera que ens van permetre gaudir de les explicacions sobre la metodologia de l’anellament científic d’ocells i el Programa Sylvia de l’ICO a més de diferents aspectes de la biologia de les espècies que anàven passant per les mans de l’anellador que ens va acollir tan generosament.

SONY DSC

Entre aquestes espècies capturades momentàniament podem destacar diversos exemplars de mallerenga carbonera, de tallarols de garriga o bé un tallarol emmascarat. A més, l’indret permetia observar espècies com l’allí abundant tòrtora, mosquiter pàl·lid, raspinell, cruixidell, etc.

SONY DSC

Havent dinat, ens vam acostar als Plans del Sió, primer al paratge de la Font de Queralt amb una gran abundància de rapinyaires (milans, arpelles, aligots) a més de les fredelugues que enguany hi nidifiquen o bé l’espectacular gaig blau, i després fent una volta pel plans de Sió veient més rapinyaires i gaigs blaus a més de gralles, puput, etc. Com sempre trobareu la llista completa de les espècies identificades (gairebé una seixantena) a l’apartat corresponent. En resum, un dia ben aprofitat!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: