Deixa un comentari

Crònica de la sortida pels entorns-Anella Verda de Terrassa. Els Bellots (16/03/19)

El retrobament amb l’espai que anomenen ‘Els Bellots’ per fer-hi una sortida fou tant satisfactori com sempre perque ens garanteix bones observacions i un paisatge encara prou preservat. Cal recordar que parlem d’un espai que, si les previsions urbanístiques s’acompleixen (i Déu no ho vulgui!), quedarà reduït a un altre reducte per culpa del nou polígon (Els Bellots 2) que hi està projectat, qui es vulgui deprimir que visiti el següent enllaç

SONY DSC

Mentre això no passi podrem passejar entre camps de secà, retalls de pinedes i torrents ombrívols on proliferen, encara, els horts ‘recreatius’. En aquests ambients hi trobem abundants ocells d’espais oberts com cogullades, aloses o perdius tot i que vam trobar a faltar-hi els cruixidells, teòricament abundants en aquestes zones.

En trobar-nos a l’inici de la migració primaveral encara no vam detectar gaire migrants, barrejant-se espècies que segurament encara no han marxat nord enllà amb d’altres que hi romandran tot l’any.

SONY DSC

Trobareu la llista completa a l’apartat corresponent i d’aquesta podem destacar observacions com la d’un corb que ‘rosegava’ un conill al damunt d’una torre elèctrica, un aligot jovenet que no parava de donar voltes per la zona, els gavians que també la visiten a veure què poden aprofitar o bé un grup de corbs marins que passava ben enlaire en plena migració. En resum, un espai que segueix sent un referent per a nosaltres, i per molts anys!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: