Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la bassa de Can Dunyó (Vallès Oriental). 12/01/2019

La tornada a la comarca veïna i a la vora del riu Tenes el passat dissabte dia 12 va resultar prou productiva veient una gran varietat d’espècies. A la sortida vam comprovar com en un entorn molt transformat, en un reducte agrícola en mig de polígons, urbanitzacions i carreteres (vegeu-ne la localització al mapa), encara és possible gaudir observant ocells i fer-ho en varietat i quantitat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A l’espai agrícola sempre ric en ocells s’hi afegeix el bosc de ribera que acompanya el riu Tenes en el seu davallar cap al Besós i la bassa de Can Dunyó, espai humit humil i molt recent (fou construït artificialment en fer-se un gran centre logístic de la marca Mango) però que permet una varietat d’ambients que es tradueix en més varietat d’ocells.

Així, als habituals corbs marins, cabussets, bernats pescaires, polles d’aigua o blauets (autèntiques fletxes blau turquesa!) propis de zones humides vam detectar també ocells més forestals com mallerengues, merles, gaigs, tallarols o ocells d’ambients oberts com cogullades, estols de fringíl·lids (gafarrons, pinsans, gratapalles) o rapinyaires que ens van acompanyar tot el matí com xoriguers, un parells de mussols, quiets com estàtues a les seves atalaies, i, especialment, aligots.

A més, a la llista completa d’allò detectat que podeu consultar a l’apartat corresponent, hi podreu apreciar la presència de puput, cotorra de Kramer, bec de corall senegalès, fredeluga (només 1 però que era indicadora del fred que feia…), etc. fins a sumar-ne 45.

En resum, un matí fred però ben passador per la distracció constant que ens procuraven els ocells. El 2019 pinta bé i esperem seguir gaudint en les properes sortides!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: