1 comentari

Crònica de la sortida a Sant Miquel del Fai per a observar el Pela-roques. (15/12/2018)

Un any més hem dedicat la sortida del mes de desembre a provar de localitzar un petit ocell que hiverna a algunes localitats properes a la nostra ciutat , el Pela-roques. Aquesta vegada vam vanviar de comarca acostant-nos a un espai tant emblemàtic com és Sant Miquel del Fai, al Vallès Oriental, que es caracteritza precisament pels rocams que emmarquen el conjunt i li donen caràcter. Aquest és l’hàbitat ideal d’aquest ocell, les grans parets de pedra que explora incansablement a la recerca de petits insectes dels que s’alimenta. SONY DSC

A això ens vam dedicar intensament també nosaltres a la recerca d’aquesta espècie però sense sort. Ni als mateixo entorns del monestir ni baixant pel camí cap a Riells l’exploració de les parets no va donar cap resultat positiu. Malgrat això si que vam fer algunes observacions  interessants. Per exemple, vam veure una altra espècie rupícola com és la merla blava o ser sorpresos per una parella d’àguiles cuabarrades prou properes. Trobareu la llista d’espècies observades (aquesta vegada poquestes…) i algunes imatges de l’itinerari als apartats corresponents. Això si, la visita a aquest indret sempre val la pena ni que no surti ni un ocell, és espectacular!!

SONY DSC

Tanquem el 2018 després d’un any prou intents com haureu pogut seguir a partir de les diferents cròniques fetes. Enguany hem fet 4 sortides pels entorns de la nostra ciutat (una inclosa al curs de cant que us vam oferir, un altra la tradicional estiuenca de l’Enganyapastors), hem estat al Delta de l’Ebre, a la muntanya al Berguedà, a zones humides més modestes com els aiguamolls de Molins de Rei, la desembocadura del Foix o els del Pla de Santa Maria o bé admirant la migració amb molt d’èxit a la comarca d’Osona. Ah! i hem col·laborat en censar els nius d’orenetes cuablanca de la nostra ciutat.

Fent balanç de les sortides de l’any, dir-vos que en les 11 sortides de 2018 hem fet 541 observacions de 142 espècies diferents, cosa que no està gens malament. Trobareu una llista completa d’aquestes espècies a l’apartat dels llistats d’observacions.

En resum, us agraïm molt que seguiu confiant en nosaltres per anar a veure ocells i seguirem treballant el 2019 per oferir-vos més sortides i activitats que puguin ser del vostre interès.

BONES FESTES I FELIÇ I OCELLAIRE 2019!!!

 

 

One comment on “Crònica de la sortida a Sant Miquel del Fai per a observar el Pela-roques. (15/12/2018)

  1. Lástima de no haber encontrado al Treparriscos, pero creo que la excursión en sí, más todo lo que supone, es todo un lujo para los amantes de la naturaleza.
    Os dejo mi blog por si puedo colaborar aportando algo. ornitoambientaldelvalles.wordpress.com.
    Del vuestro, cada vez que se publica una entrada, aprendo.
    Buena labor.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: