Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la desembocadura del riu Foix (10/11/2018)

Per qui no conegui la desembocadura del Foix, cal esmentar en primer lloc que es tracta d’un entorn gairebé completament urbanitzat. Concretament parlem del municipi de Cubelles que els darrers anys ha fet esforços per acondicionar l’espai per a la visita ja que havia estat un entorn prou degradat. Actualment s’hi pot passejar per un itinerari senyalitzat i es protegeix part de la platja i del mateix espai natural.

SONY DSC

Per tot plegat no hi falten ciclistes, corredors, gossos passejant persones (sortosament la majoria lligats, els gossos…), etc. que, malgrat tot, no ens van impedir completar observacions prou interessants i molt properes, Podeu veure que la llista s’acosta a la quarantena i inclou espècies de zones humides (d’aigua dolça i salada), espècies pròpies de zones urbanes (garsa, tòrtora turca, cotorretes…) i d’altres que s’acostumen a veure a erms i descampats com algun que encara queda entre complexos esportius, carreteres i altres artefactes urbans.

Gràcies a la generositat de les pluges d’aquests darrers dies el riu Foix baixava a uns nivells poc habituals que es concretaven en una làmina d’aigua prou apreciable fins ben amunt de la desembocadura. Això afavoria la presència de martinets blancs, esplugabous, cueretes, gavines, corbs marins, polles d’aigua, etc. prou acostumades a la propera presència humana. Fins i tot ens vam arribar a avorrir de veure un blauet pescant des de la seva diminuta atalaia.

SONY DSC

Al mar s’hi veien grups de gavians, gavines i alguna altra espècie com el corb marí emplomallat o el xatrac becllarg. En aquest punt es quan trobem a faltar una major experiència en la identificació de les aus marines ja que la majoria de sortides que duem a terme són de terra endins i això ens fa estar una mica desentrenats…però no per això deixarem de visitar la nostra costa per veure-hi els ocells que hi habiten.

Per cert, la propera sortida és a veure al Pela-roques, o sigui que esteu convidats a ajudar-nos a trobar aquesta peculiar espècie prop de casa nostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: