Deixa un comentari

Crònica de la sortida per observar la migració a l’Enclusa, Osona (1/09/2018)

Enguany vam estrenar indret per fer la que ja és tradicional sortida per observar la migració post-nupcial. Si fins ara ens haviem mogut pels passos pirinencs (Turó Galliner a l’Alt Urgell, Coll d’Eina a la Cerdanya o Els Castellets al Ripollès) o fet alguna incursió a la serralada litoral (Turó de les 3 partions a Olèrdola o el Turó de la Magarola a Collserola) aquesta vegada ens vam quedar a mig camí, concretament a Osona.

Prop de Taradell s’alça l’Enclusa, una cinglera que assoleix gairebé els 900 metres i que es troba just al nord del massís del Montseny, alhora que és a prop del seu límit oest pel qual passen els ocells migrants cercant el millor recorregut cap al Sud. Tot i que els darrers anys no hi ha dades de seguiment des d’aquest punt, (veure el web www.migraction.net) vam provar sort i la vam encertar de ple!!

btrhdr

Després d’enfilar-nos a la cinglera i de dubtar seriosament sobre si valia la pena seguir esperant tenint en compte que ens envoltava la boira i ens mullava algun plogim, vam decidir esmorzar i esperar. A partir de les 10.30h va començar el festival amb unes primerenques arpelles que van passar per dessota nostre i continuant amb gairebé 1.200 aligots vespers comptats fins les 13h tocades i que van anar passant més a prop o més lluny i més o menys agrupats.

_Z7A5150

De fet, des d’on érem hi havia moments en que no donàvem l’abast a comptar les espectaculars espirals d’aligots vespers (algunes de més d’un centenar d’ocells) que remuntaven aprofitant els corrents tèrmics per llençar-se tot seguit en direcció Sud-Oest, doncs tant ens passaven per davant com per sobre o per darrera. Això si, el 99% d’ocells observats foren aligots vespers mentre que no vam veure altres migrants típics d’aquestes dates com les àguiles marcenques, les calçades, els esparvers, etc. Trobareu més imatges del dia a la galeria i el llistat de les observacions a l’apartat corresponent.

btrhdr

Vist l’exit, aquest indret queda com un referent per a propers anys i segur que repetirem. Abans però tenim tot el curs 2018-2019 per endavant i un munt de sortides a les que esperem que ens acompanyeu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: