Deixa un comentari

Crònica de la sortida a l’Alt Camp (17/03/2018)

El passat dissabte vam descobrir diversos indrets de la comarca de l’Alt Camp que ens van permetre fer un bon nombre d’observacions tot i que el temps no va acompanyar-nos massa.

El primer objectiu era fer una volta pels Aiguamolls del Pla de Santa Maria que es situen entre aquesta població i la capital de la comarca, Valls. Es tracta d’uns aiguamolls modestos per dimensions però que tenen més importància de la que sembla per la situació estratègica que tenen en mig d’extensos camps de secà (cereal, oliveres, ametllers) combinats amb bosquines de pins i erms. Cal destacar que es troben perfectament acondicionats per a la visita amb senyalitzacions i tanques.

Malauradament el fort vent que bufava segur que va limitar les nostres observacions que, tot i així, van ser prou interessants. Com podeu veure al llistat final que hi ha a l’apartat corresponent vam trobar-nos-hi una combinació d’ocells de canyar (teixidors, rossinyol bord, rascló) i d’ocells d’ambients més secs com passerells, puputs, cogullades o pinsans. Destaquem també la presència de durbecs que aquest hivern es poden veure en un nombre excepcional per gairebé tot el nostre pais.

El segon objectiu del dia era passejar-nos per la ribera del riu Gaià a l’espai PEIN de l’Albereda de Santes Creus que es troba als peus del monestir. La pluja que va substituïr el vent no ens va deixar gaire marge però tot i així vam registrar la presència al magre curs del riu d’ocells com les xivites o les cueretes torrenteres acompanyats al bosc de ribera que forma l’albereda d’abundants mosquiters, merles, més durbecs, tallarols, cargolets, etc. Cal dir que la presència d’un espai d’esbarjo amb barbacoes roents i gent afartant-se de calçots no afavoria gaire la tranquil·litat necessària per observar ocells amb calma. Això si, almenys ens va proucurar un recer aixoplugat al bar de l’indret per poder dinar sense humitats indesitjades…

A partir d’aquí els següents objectius (passejada per la riba del riu a l’alçada de Querol i més amunt, als peus de Santa Perpètua de Gaià) van quedar posposats per la pluja i ens vam limitar a resseguir la carretera que passa per dites poblacions i que s’enfila fins a Santa Coloma de Queralt per iniciar el retorn cap a la nostra ciutat. En resum, ens queda pendent aquesta passejada pel curs alt del Gaià que procurarem programar en una futura ocasió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: