Deixa un comentari

Crònica de la sortida als Aiguamolls de Molins de Rei. (17/02/2018)

Dissabte passat vam tenir la ocasió de passejar-nos pels Aiguamolls de Molins de Rei una zona molt propera a la nostra ciutat i per la que, inadvertidament, segur que hi hem passat ben a prop sense adonar-nos-en ja que es troba a tocar de la B-23. De fet, aquest espai queda encaixonat entre el riu Llobregat i l’esmentada autovia i el dia que vam visitar-lo estava en plena restauració (s’estan eliminant canyes) pel que l’àrea inundada era més petita del que és habitual, fet que potser explica els pocs ànecs que hi vam observar.

IMG_9078Ja fa més d’una vintena d’anys que es va recuperar aquest espai (a mitjans dels 90) i segueix oferint la possibilitat de moltes observacions interessants ja que s’hi combina la proximitat del riu Llobregat, la presència de llacunes prou fondes envoltades de canyís i un retall de bosc de ribera que combina pollancres vells amb les noves plantacions d’arbres de ribera que van creixent a ulls vista.

IMG_9067D’entre les espècies observades podem destacar una parella de teixidors que exploraven un dels seus particulars nius penjats (en vam veure dos a la zona) que devien emprar la temporada de cria passada. També estaven molt actius els bernats pescaires que també semblaven preparar-se nius entre el canyar aportant materials tot i que ignorem si fins ara hi han nidificat, i una espècie de les anomenades invasores, la cotorra de Kramer, que ens acompanyà amb els seus crits tot el matí. Com sempre, podeu consultar la llista completa d’aquelles espècies detectades a l’espai corresponent del blog i també unes quantes imatges.

IMG_9076

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: