Deixa un comentari

Crònica de la sortida per la riera del Palau a Terrassa (13/01/2018)

Terrassa no disposa de gaire zones humides (l’estany de Can Costa, la bassa de reg del golf de Torrebonica, la piscina de Vallparadís!..) però aquest dissabte passat vam poder gaudir-ne d’una de les més ignorades: la riera del Palau. És cert que no es tracta d’un espai especialment agradable gràcies a, entre d’altres, la deixadesa del mateix l’Ajuntament que l’ignora olímpicament. Malgrat l’aspecte el que ens interessa és el fet que manté un curs d’aigua més o menys regular i d’una qualitat que, com a mínim, permet que hi prosperin diversos ocells d’ambients humits.

Així, durant tot el recorregut vam estar acompanyats per abundants polles d’aigües i ànecs collverds a més d’altres com cueretes torrenteres i blanques, rossinyols bords, bernats pescaires o esplugabous. A les vores de la riera els abundants horts són espai de refugi i aliment per pinsans, mallerengues, caderneres, merles, tords, gafarrons o estornells i sobrevolats per algun xoriguer a l’aguait.

A l’alçada de Can Guitard vam canviar d’ambient per, travessant la via del FGC, enfilar-nos cap a una antiga gravera restaurada i des d’allí baixar cap a Les Fonts. Fou aleshores que vam poder localitzar diversos durbecs i grives cerdanes (hivernants que enguany són extraordinàriament abundants a Catalunya), a més de picots verds, tords, tallarols, mallerengues, etc. Ben contents per haver vist una quarentena d’espècies ens vam acomiadar agafant el ferrocarril en mig dels crits de les cotorretes de pit gris que nien en abundància als jardins de l’estació de Les Fonts.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: