Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la recerca del Pela-roques (Sant Salvador de les Espases) 16/12/2017

Com és tradicional al mes de desembre, vam sortir a la recerca del petit però espectacular Pela-roques, en aquest cas pels volts de Sant Salvador de les Espases. L’aproximació a l’esperó rocallóss on es situa aquest indret la vam fer sortint de la cruïlla de Vacarisses-Torreblanca i ens va permetre fer una pujada en mig d’una incipient roureda fins al Pla del Fideuer passant pel Pas de la Bossa.

SONY DSC

Esperó rocós de Sant Salvador de les Espases

Pel camí de pujada els protagonistes foren diverses espècies de fringíl·lids, bàsicament pinsans (però també un durbec!!), túrdids (merles i tords ben fugissers) i tallarols (capnegre i tallareta cuallarga). Un cop al Pla, i abans de fer la tirada final fins a Sant Salvador, tot esmorzant vam augmentar les espècies detectades amb cotxes fumades, mallerengues i bitxacs. Malauradament no vam tenir sort amb els rapinayires i només vam poder anotar a la llista un parell de xoriguers tot i la presència habitual de, per exemple, l’àguila  cuabarrada.

SONY DSC

Cercavores (Prunella collaris)

Un cop a Sant Salvador els ocells protagonistes foren els cercavores que es deixaven fotografia a plaer atrets per les restes del nostre esmorzar. El cercavores habita als rocams dels estrats alpins pirinencs i hiverna a zones més baixes com algunes de les serres que ens envolten com Montserrat (habitual a les coves del Salnitre de Collbató o a Sant Joan i Sant Jeroni) o Sant Llorenç (al Montcau). Entre un i altre massís també el trobem a Sant Salvador i són molt refiats. És aquí on esperavem veure al pela-roques però enguany no vam estar de sort i haurem de seguir cercant-lo els propers anys. Podeu veure la llista completa d’observacions a l’apartat corresponent.

Des del Grup d’Ornitologia us desitjem que passeu unes molt bones festes i tingueu un feliç i ocellaire 2018!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: