Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Parc de Vallparadís (14/10/2017)

Dissabte vam fer una de les sortides més properes possibles a casa nostra, un recorregut pel Parc de Vallparadís. Tenint en compte que els dissabtes el parc acull nombrosos visitants era inevitable que durant les primeres hores féssim força observacions i que aquestes anéssin minvant a mesura que l’activitat humana s’incrementava. Vam triar encetar l’itinerari a partir de la Casa Baumann i cap als torrents que envolten el conjunt monumental de les Esglésies de Sant Pere.

De seguida vam comprovar com els ocells predominants eren, a banda dels coloms, els mosquiters, els pardals xarrecs i els tallarols, sobre tot el de casquet. Curiosament, o no, els primers pardals comuns no els veurem fins que el recorregut torrent avall no ens porti fins a la zona de la piscina, muntanyeta i més avall. Altres espècies detectades foren les mallerengues, sobre tot les blaves, o els bruels, a més d’estornells, gafarrons, verdums, pit-rojos, cotorretes de pit gris, etc.

Més avall vam detectar les habituals cueretes torrenteres al canal del torrent i just a la bassa hi vam detectar dues boscarles de canyar. Trobareu la llista sencera d’espècies detectades a l’apartat corresponent. En resum, a Vallparadís, tot i l’artificialització total de l’espai i la important afluència de públic, enbcara és possible veure molts ocells diferents sense haver de sortir del casc urbà de Terrassa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: