Deixa un comentari

Crònica de la sortida a Lleida (13/05/2017)

Vam encetar la sortida explorant els, fins ara per nosaltres, desconeguts Aiguamolls de Rufea situats a la vora del Segre ben a prop de la capital lleidatana. Aquest espai acull una ben poblada colònia d’ardeïdes amb els Esplugabous com ocells majoritaris però on també hi vam veure el Martinet de nit, Agró roig, Martinet blanc i el Martinet menut. A banda, altres ocells ben diversos als prats humits i al bosc de ribera proper.

Riu Segre a Rufea

Riu Segre a Rufea

Tot seguit, vam travessar el Segre per anar fins al proper embassament d’Utxesa que acull una important massa d’aigua i de canyís on es reprodueix en gran nombre l’enorme Cigne mut. Un dels principals objectius d’acostar-se a aquest indret era poder observar a l’escassa Mallerenga de bigotis però no vam estar de sort. Això si, mentre, vam gaudir de les evolucions de les abundants Arpelles, de l’Àguila pescadora o de moixons de canyar com el Balquer, la Boscarla de canyar o el Repicatalons. També aquí es poden veure ocells cama-llargs com el Bernat, l’Agró o els diferents martinets encara que l’extensió de l’indret en dificulta la detecció.

Extensos canyissars a Utxesa

Extensos canyissars a Utxesa

Per acabar el dia, tocava una sessió de Secans, és a dir, una racció d’observacions d’ocells esteparis que complementés la d’ocells d’aiguamoll. Anant cap a l’oest i entrant a la veïna comarca de Les Garrigues hi ha l’indret de Mas de Melons. Concretament vam acostar-nos al Mas de Matxerri on a darrera hora vam veure ocells escassos com la ganga, el gaig blau, gralles de bec vermell o el còlit negre. Com sempre, disposeu de la llista sencera a l’apartat corresponent. En resum  un dia complet (i esgotador) però amb la recompensa de 75 espècies identificades d’ambients ben diversos i que parlen molt bé de la riquesa ornitològica de les comarques lleidatanes. Us esperem a la propera!!

Secans al Mas de Matxerri

Secans al Mas de Matxerri

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: