Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Costa Brava (18/03/2017)

Platja d’Aro, S’Agaró, Sant Feliu de Guíxols, Tossa…localitats típiques d’estiueg a la Costa Brava que van ser objecte de la darrera de les nostres sortides doncs també en aquests indrets s’hi pot veure una gran varietat d’espècies. Això si, millor que no hi aneu en mig de l’agost sinó fora de ‘temporada’ quan podreu gaudir d’uns paisatges magnífics i molt més accessibles que quan el sol apreta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Estanys de Platja d’Aro

Vam visitar tres indrets per obtenir un bon nombre d’observacions principalment d’ocells lligats al medi aquàtic però també d’ocells forestals. Per començar vam passejar-nos per la vora de la riera d’Aro fins la seva desembocadura on ja vam veure coses interessants com el Martinet blanc, el Becadell, abundants Mosquiters, Polles d’aigua o Rossinyols bords. Tot seguit vam acostar-nos als propers estanys de Platja d’Aro que s’han consolidat com un indret clau per a la hivernada, migració i nidificació de molts ocells, particularment de les exòtiques oques egípcies. Malauradament s’ha ajardinat l’entorn fins uns extrems que moltes espècies salvatges difícilment toleraran.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cala Giverola

La visita al turonet de Puig Pinell entre Platja d’Aro i S’Agaró ens va permetre gaudir de les vistes a més d’alguns ocells forestals com mallerengues, raspinells, gaigs, etc. i de les nombroses plantes ja florides que haurien fet les delícies dels nostres companys del grup de botànica del CET. Finalment vam acabar la jornada pel entorns de Cala Giverola, ja a la comarca de La Selva, explorant els penya-segats granítics i la costa d’on podem destacar un parell de merles blaves i alguns corbs marins emplomallats. En resum, vam poder identificar gairebé una cinquantena d’espècies en un entorn que identifiquem per poder fer-hi altres activitats més estiuenques.

Recordeu que el proper 22 d’abril tenim sortida matinal al Pla de Bages, en publicarem més detalls properament.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: