Deixa un comentari

Crònica de la sortida matinal al riu Tenes (Vallès Oriental) 19/11/2016

L’objectiu de la sortida era conèixer un espai humit molt proper a casa nostra però desconegut encara per tots nosaltres: la bassa de Can Dunyó. Gràcies a les referències d’un company sabiem que valdria la pena acostar-s’hi tot i l’entorn ‘hostil’ que l’envolta en una zona del Vallès plena de polígons industrials (l’enorme complex de Mango) i carreteres i autovies diverses.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Riu Tenes

Deixant els cotxes a Lliçà de Munt vam provar de fer un itinerari circular aprofitant la senyalització d’un Petit Recorregut (PR) que passa per Lliçà i també per la bassa, però no el vam poder completar per la gran quantitat d’observacions fetes des del mateix punt de l’aparcament (parc urbà de Lliçà al costat del Tenes) i fins la bassa de manera que vam escurçar-lo tornant pel mateix lloc. Efectivament, tant el bosc de ribera que es conserva i ressegueix el riu com els camps que envolten la bassa estaven plens d’ocells de totes mides que ens van tenir enfeinats tota l’estona.

Abans d’arribar a la bassa haviem tingut l’oportunitat de veure espècies forestals als retalls de bosc com mallerengues, raspinells, gaigs, pit-rojos, etc. mentre que els camps de conreu hi havia estols de fringíl·lids com gafarrons, lluers o caderneres a més d’abundants cotxes fumades, titelles, cueretes blanques, tudons, tòrtores turques, pardals xarrecs o cogullades.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Entorns de la bassa

A la bassa i el seu entorn immediat, tot i arribar a una hora que no era la millor, encara vam poder veure espècies com blauet, cabusset, corb marí gros, bernat, fotja, polla d’aigua, martinet blanc, trist o un repicatalons. Finalment el llistat sencer d’espècies observades es va enfilar fins les 45, podent-lo consultar al detall a l’apartat corresponent del blog. En resum, vam ternir un primer contacte amb un indret proper i molt atractiu al que hi tornarem segur ben aviat perque ens va quedar pendent explorar-lo completament.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bassa de Can Dunyó

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: