Deixa un comentari

Crònica de la XXI sortida als entorns

L’itinerari plantejat per aquesta sortida consistí en enfilar-se al Turó de Roques Blanques sortint des de Can Candi (o sigui per la banda sud) i baixant per la cara nord, la que toca a Matadepera, concretament a la zona de Can Roure. El contrast entre les dues cares és evident perque la cara solella es troba en procés de reforestació d’ençà que es va acabar l’activitat extractiva que hi havia a principis dels 80.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pujada al turó pel vessant Sud

És per això que l’ambient que hi predomina encara és molt obert i els ocells que hi destaquen són els que s’estimen més aquests ambients, entre els quals, el gratapalles, el bitxac o el tallarol capnegre que vam veure durant tota la pujada. També és un espai ben adient per trobar-hi rapinayires com el xoriguer ja que hi pot caçar amb facilitat. Mentre, el vessant obac està dominat per alzines, roures i pins on el rei és el pit-roig, reforçat ja per poblacions que hivernen a la zona i que s’afegeixen a les que hi nidifiquen. Aquesta espècie es troba acompanyada per pinsans, mallerengues de tota mena (petita, cuallarga, carbonera, blava i emplomallada), tudons, merles, gaigs, etc. que també es troben a les pinedes que envolten el camí que mena cap al turó.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voltants de Can Roure

Als voltants de Can Roure, tot i l’ajardinament de gran part de l’espai, també s’hi localitzen alguns ocells d’ambients oberts. Per últim, destacar alguns migrants com orenetes cuablanques i vulgars que encara es veuen passar en el seu trajecte cap al sud. Podeu veure la llista sencera (una trentena d’espècies diferents) a l’apartat corresponent. En resum, si voleu tenir unes vistes excel·lents de Terrassa i els voltants sense haver de pujar massa enlaire (i si el temps acompanya…) i gaudint d’una bona varietat d’espècies d’ocells, el turó de Roques Blanques és un bon indret.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: