Deixa un comentari

Crònica sortida Enganyapastors 2016

Vam tancar la temporada 2015-2016 fent una volta per agafar gana abans del sopar de comiat previ a les vacances. Com l’any anterior vam triar els entorns de Can Boada-Can Cardús-Can Font de Gaià al nord de Terrassa per poder fer algunes observacions. Tot i ser un entorn malmès pel terrible impacte del 4t Cinturó (per exemple va gairebé eliminar un retall de roureda ben bonic) encara s’hi poden observar un bon grapat d’ocells.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAL’objectiu de l’itinerari de capvespre era observar l’enganyapastors però, un any més, ens vam quedar amb les ganes de veure’l encara que, això si, vam escoltar el seu cant ‘insectívol’ breument. Malgrat el nom de la sortida, veure aquesta espècie és només l’excusa per estirar les cames abans d’un sopar a l’aire lliure.

A l’entorn de la riera de Gaià o dels masos de Can Cardús i de Can Boada (aquest ja en el casc urbà) s’hi barregen ambients diversos (bosc de pi blanc malmès per la ventada de fa un parell d’anys, retalls de roureda-alzinar, camps llaurats, retalls de bosc de ribera…) que van propiciar que en un parell d’hores poguéssim albirar més d’una quarantena d’espècies entre rapinyaires (aligot, àguila marcenca), ocells boscans (mallerengues, merles, oriols…) i ocells d’espais més oberts (cogullada, perdiu..). Com sempre podeu consultar i/o descarregar-vos la llista completa a la pàgina corresponent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADe cara al setembre començarem la temporada ben d’hora, el dia 3, aprofitant el pas migratori en aquesta ocasió pujant fins al Coll d’Ares al Ripollès per veure rapinyaires i altres espècies migradores ben d’aprop. Aprofitant que serem a l’alta muntanya, passarem per la pista que va d’Espinavell fins a Setcases de manera que podrem observar una bona colla d’espècies d’ocells d’alta muntanya. Més detalls de la sortida a l’apartat de properes activitats. Mentre no arriba el dia 3 de setembre, us desitgem bones vacances i molts ocells!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: