Deixa un comentari

Crònica de la sortida als Plans del Sió. 11/06/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Runes del camp d’aviació republicà de l’Aranyó

El poble de Concabella (municipi dels Plans del Sió, ja visitat en alguna altra sortida) fou el punt de partida de la sortida pels Plans del Sió, un espai plenament de secà que, curiosament, és travessat pel flamant Canal Segarra-Garrigues. Mentre mantingui aquest caràcter podrem seguir gaudint de moltes de les espècies vistes a la sortida i que teniu detallades a l’apartat corresponent.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aiguamolls de la Font de Queralt

El protagonisme de la sortida el van tenir doncs els ocells de caràcter estèpic acompanyats d’un bon grapat de rapinyaires i no només dels exclusivament de secà. Així vam començar la sortida passant una estona al camp d’aviació republicà de l’Aranyó acompanyats dels intensos cants de les calàndries i observant els primers rapinyaires (esparver cendròs, aligots) a més d’altres com les cogullades, cruixidells, etc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Runes del poble abandonat de Conill

El següent punt fou el dels petits aiguamolls (ben secs en aquesta època) que es formen a la Font de Queralt on, envoltats de nombrosos conills, vam tenir la sort d’observar les evolucions de diversos gaigs blaus. També es van deixar veure gralles, puputs, abellerols, arpelles, xoriguers, milans, un tòrlit, etc. L’abundant presència de conills atreu rapinyaires com l’àguila daurada o l’àguila cuabarrada tenint la sort d’observar la primera.

Seguint l’itinerari en direcció Oest entre les poblacions d’Agramunt i Cervera anem augmentant el nombre d’observacions tot i l’avançada hora que fa que els moixons disminueixin la seva activitat. Els rapinyaires en canvi (i els gaigs blaus) segueixen ben actius i veiem voltors, aligots, milans negre i reial fins que donem per finalitzada la sortida al pble abandonat de Conill. Això si, no vam estar de sort amb un dels típics i més espectaculars ocells esteparis, el sisó, però ho seguirem provant en properes ocasions ja que aquest peculiar paisatge es mereix més visites.

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: