Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Delta del Llobregat (Can Dimoni). 21/05/2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

El passat dissabte vam estar voltant per les basses de Can Dimoni on el vent ens va acompanyar amb massa intensitat fet que segurament va ajudar a que les observacions de moixons fossin més escasses del previst. L’itinerari és ben curt però entre una observació i una altra ens hi vam passar tota la matinal.

A la zona de Can Dimoni hi trobem dos hàbitats diferenciats que ens van proporcionar gairebé una quarantena d’espècies com podreu veure al llistat corresponent. L’entorn de la bassa és un espai agrícola amb conreus diversos (carxofes, per exemple), alguns recs i la riera que tot i estar encimentada ens va deixar veure polles d’aigua, corriols petits i un espectacular martinet menut. Als camps del costat vam poder localitzar un grupet de cueretes grogues, amb algun exemplar de la poc freqüent  a casa nostra subespècie italiana.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A la bassa el moviment era escàs amb poques espècies a la làmina d’aigua i poc moviment al canyissar però tot i això podem destacar un grupet d’ànecs blancs, alguns cabussets amb pollets i fotges.

En resum, un indret diferent dels ja coneguts del Delta del Llobregat que, sobre tot en època de migració,  sempre guarda alguna sorpresa.

Ah, i el mes vinent us convidem a veni cap als Plans de Sió a la Segarra.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: