Deixa un comentari

Crònica de la XX sortida pels entorns de Terrassa-Anella Verda. Pla de la Llebre-Can Missert. 13/02/2016

Al terme municipal de Terrassa els espais humits on puguem veure ocells són ben escassos i es limiten a la riera del Palau i a llocs singulars com el llac Petit o la bassa de reg del club de golf a Torrebonica. Doncs bé, dissabte en vam descobrir un altre que acull una incipient població de fotges, polles d’aigua, rossinyols bords i on s’hi poden veure bernats o corbs marins com fou el cas. Es tracta dela bassa sorgida a tocar del terme d’Ullastrell, a l’indret del Pla de la Llebre producte d’una activitat extractiva encara activa. La làmina d’aigua que hi ha es troba acompanyada d’un incipient canyissar i d’un retall de bosc de ribera.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bassa del Pla de la Llebre

A més, pels voltants (i també com a resultat de l’activitat) hi ha nombrosos talussos i un gran espai obert que permet l’evolució de rapinyaires diversos com els que vam veure (xoriguer, esparver, aligot, astor) a la recerca de preses com caderneres, pinsans, mallerengues, gafarrons, etc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Plana freda de Can Missert

Per complementar la sortida ens vam acostar a la Font de Can Missert, situada a la Plana Freda de Can Missert, prop del terme de Viladecavalls. Allí, en un racó sorprenentment humit tenint en compte la sequera que hem estat patint, hi vam veure entre camps i el bosc de ribera que ressegueix el torrent altres ocells com un grup de becs de corall, raspinells, etc. En resum, les sortides pels entorns sempre ens proporcionen un bon grapat d’observacions a més de descobrir-nos racons ben propers.

Esperem que aquest espai humit nascut com un efecte colateral d’una activitat amb un gran impacte ambiental perduri i pugui esdevenir un referent a la nostra ciutat tal com ja ha passat en altres indrets de la nostra geografia, alguns dels quals hem visitat recentment com els Aiguamolls de la Bòvila a Santpedor o els Pèlags de Vilobí del Penedès.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: