Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Montcau. (Mura, Bages). 12/12/2015

La sortida dedicada a la recerca del Pela-roques (Tichodroma muraria) que anem repetint cada desembre va tenir enguany per escenari el turó del Montcau situat entre els termes de Mura i Sant Llorenç Savall, el segon cim més elevat del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l’Obac. El formidable conglomerat que conforma aquest turó és un espai ideal per als ocells rupícoles com el Pela-roques i en altres ocasions l’hem pogut veure i de ben aprop.

Dissabte passat, però, no vam estar de sort ja que no tan sols no vam veure’l sinó que els ocells en general semblaven haver-se fet fonedissos… A l’escassa llista d’observacions només hi destaca el Cercavores, un altre dels visitants hivernals a les nostres contrades provinents dels cims pirinencs.

Malgrat tot, passejar per indrets com els Cortins, les Roques de la Coca, Coll d’Eres, etc. i gaudir d’unes vistes que s’estenen fins el massís del Canigó val molt la pena. Això si, el desembre de l’any vinent ho tornarem a intentar allí o a algun dels altres indrets on l’hem pogut veure els darrers anys!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: