2 comentaris

Crònica de la sortida a Abrera. 14/11/2015

Dissabte passat vam tenir l’ocasió de passar el matí a la localitat d’Abrera, concretament a la zona entre l’ermita de Sant Hilari, Can Morral del Riu i el mateix Llobregat. Allí, entre el casc urbà i el riu, s’hi conserven retalls de vegetació de ribera, prats i horts abandonats (i d’altres de cuidats) que configuren un espai ideal perque s’hi apleguin ocells propis d’aquests ambients.

Ermita de Sant Hilari

Ermita de Sant Hilari

El primer espai visitat foren els entorns de l’ermita i el mas de Sant Hilari on el continu moviment d’una munió d’ocells no ens van deixar esmorzar tranquils. Quan no ens alteràvem per la propera i destacada presència d’un picot garser gros eren els gafarrons, caderneres, mallerengues, etc. els que ens distreien la mossegada.

La zona més propera al riu va resultar més fluixa ja que no hi vam trobar tants ocells com esperavem. No hi van faltar però, el bernat pescaire, els ànecs collverds o la xivita. Als antics conreus de fruiters abandonats (caquis, sobre tot) i als prats hi vam veure el titella, el picot verd, estornells, becs de corall, etc. Podeu veure la llista completa (fins a 39 espècies) a l’apartat corresponent.

Caquis vora el riu

Caquis vora el riu

En definitiva, un espai molt proper a Terrassa que en qualsevol època de l’any ens pot permetre un munt d’observacions interessants.

 

2 comments on “Crònica de la sortida a Abrera. 14/11/2015

  1. Fa díes que noto la desapariciò de pardals, no sé si es una cosa generalitzada però als voltants del passeig no en veig cap. Tenim un terrat on venien a menjar els pardals cada día,ara no en ve ni un.
    Podrieu informar-me a que és degut ?

    • Si, efectivament és una cosa generalitzada (a nivell europeu i tot) per això el Pardal està sent objecte de seguiment i estudi per part de les entitats que vetllen per a la seva conservació, per exemple l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) o la Sociedad Española de Ornitologia (SEO) que l’ha declarat ‘Ave del año 2016’ per cridar l’atenció sobre aquesta espècie.
      Per ara les causes del declivi no estan clares però a les webs d’aquestes organitzacions hi trobaras informació sobre l’estat de la qüestió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: