Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la Cerdanya per observar la migració. 05/07/2015

Per tercera vegada com a grup ens acostavem a la Cerdanya francesa (a tocar de Puigcerdà) per observar el fenomen de la migració post-nupcial i al mateix punt que les altres ocasions, ben a prop del poble d’Eina. Només arribar ens va sorprendre un intens pas de rapinyaires, sobre tot, aligots vespers que s’enlairaven i es llençaven a tota velocitat en direcció oest, seguint la vall del Segre.

Migració al Coll d'Eina. (Sara Sánchez)

Migració al Coll d’Eina.

Acompanyant als aligots vespers també vam veure en un bon nombre d’àguiles marcenques, astors, aligots comuns, milans negres, esparvers i altres rapinyaires també de pas, com arpelles, àguiles pescadores o un exemplar de la més escassa arpella pàl·lida russa. A més, també ens entretenia la presència de diversos rapinyaires locals com xoriguers, àguiles daurades o els molt abundants voltors que ens sobrevolaven continuament.

A banda dels rapinyaires, moltes altres espècies segueixen el mateix trajecte encara que la seva presència és més discreta i observar-les no requereix les tortuoses contorsions a que obliga el vol a gran alçada. Ens referim a un nombrós estol d’abellerols i al continu pas d’orenetes comunes i cuablanques, a banda d’altres moixons no identificats.

Migració al Coll d'Eina nº04_05-09-15_© Sara Sánchez

Fent algunes contorsions

Per dinar, i per relaxar l’esquena després d’un matí molt intens mirant més enllà dels núvols, ens vam acostar a la Vall d’Eina, un paradís per als botànics que, en aquesta època, és un paradís també per als boletaires…en vam fer només un tastet però en recomanem una visita més llarga i intensa.

En resum, un bon grapat d’observacions que podeu veure amb més detall a la llista adjunta de l’apartat corresponent. Igualment, afegim un enllaç a la pàgina http://www.migraction.net

on hi ha el detall de les observacions fetes per part d’uns companys francesos des d’un punt  d’observació ‘oficial’ de la migració molt proper . Fixeu-vos que per dissabte passat s’hi citen  gairebé 1200 aligots vespers, 152 milans negres o 144 esparvers!

Migració al Coll d'Eina nº09_05-09-15_© Sara Sánchez

Després de mirar tanta estona enlaire s’havia de compensar…

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: