Deixa un comentari

Crònica de la sortida ‘Enganyapastors 2015’

Com cada final de curs, la sortida prèvia al sopar de comiat tenia l’objectiu de veure una espècie concreta, l’enganyapastors, però no vam estar de sort…el lloc triat foren els entorns de Terrassa, concretament l’espai entre Can Boada, Can Cardús de les Orioles i Can Font de Gaià.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ovelles prop de la B-40

Malgrat la destrossa provocada pel pas del 4t cinturó (altrament la sobredimensionada autovia anomenada Orbital B-40…) si que vam poder observar un bon nombre d’ocells i això que la temperatura es va mantenir força elevada fins fer-se fosc. Els retalls de bosc que hi ha entre camps de conreu de secà, ametllers abandonats i erms proporcionen refugi a ocells com el gaig, la merla, l’oriol, mallerengues, mosquiters pàl·lids, raspinells, etc.

Mentre que als espais oberts hi vam trobar abundants cogullades, gratapalles, bitxacs, papamosques, pardals, tòrtores i nombrosos tudons, tots plegats a l’aguait de l’únic rapinayire vist, un xoriguer. De ben segur que el manteniment de l’activitat agrícola (vam creuar-nos amb un dels pocs ramats d’ovelles de Terrassa) afavoriria aquests ocells encara més però per ara es manté sota mínims.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prop de Can Boada

Després de suar el bon grapat d’observacions fetes, i que podeu consultar a l’apartat corresponent, l’abundant sopar al clàssic ‘El abuelo’ fou ben merescut. Ah i bones vacances a tothom!!

Deixa un comentari