1 comentari

Crònica de la sortida al Moixeró (Coll de Pal). 13 de juny de 2015

Matinal ben emboirada

Matinal ben emboirada

Per tancar les sortides de primavera vam optar per acostar-nos als cims del Cadí-Moixeró, concretament al fàcilment accessible Coll de Pal al Berguedà. Tot i l’amenaça de pluja (que finalment es va acomplir havent dinat) vam poder fer l’itinerari previst que no fou altre que l’anomenada Ruta del Trencapinyes a peu i diverses parades amb el cotxe pujant a Coll de Pal.

Només començar la ruta l’intensa activitat de fins a 3 picot negres ens va tenir distrets una bona estona, fins que van ser substituïts pels nombrosos trencapinyes i per les llucaretes que habiten la zona. Absents els rapinyaires potser pel mal temps que feia, vam seguir la ruta fixant-nos en moixons com el pardal de bardissa, les grives o les abundants mallerengues petites. Vam completar la ruta veient diversos mamífers com esquirols, llebres, isards o un solitari cabirol.

Un dels protagonistes de la sortida: el picot negre

Un dels protagonistes de la sortida: el picot negre

Deixant la ruta més boscana i pujant cap al Coll entrem en un paisatge més obert dominat pels còlits grisos, els passerells i les gralles de bec vermell i de bec groc, sorprenent-nos els pocs voltors vistos, encara que si que podem veure diverses vegades al Trencalòs. Els mamífers que dominen la zona són les molt actives marmotes i els abundants isards a les pastures més elevades i a més podem localitzar un cèrvol pasturant tranquil·lament en una clariana. Això si, no tenim sort amb la merla roquera un dels espectaculars visitants estivals d’aquestes contrades, potser en una altra ocasió…

Cabirol descobert descansant al bosc

Cabirol descobert descansant al bosc

En resum, una jornada muntanyenca molt ben aprofitada entre el bosc i les pastures d’alta muntanya tot i el mal temps. Podeu veure’n la llista d’espècies identificades a l’apartat corresponent així com més imatges a l’apartat de les galeries.

One comment on “Crònica de la sortida al Moixeró (Coll de Pal). 13 de juny de 2015

  1. Hola Enric, com sempre m’agrada molt la crònica i m’han vingut ganes d’anar a la sortida, llàstima no vai poder venir!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: