Deixa un comentari

Crònica de la sortida al riu Llobregat (Pont de Vilomara i Rocafort, Bages) 16/05/2015

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vaques i pastures prop del Mas Roviralta

Per al mes de maig teniem prevista una passejada a la vora del riu Llobregat i aquesta no ens ha decebut ja que hem pogut gaudir d’un paisatge prou ben conservat, encara que massa sec per la forta calor dels darrers dies, això no va impedir veure més d’una cinquantena d’espècies diferents el que és una mostra patent de la diversitat d’aquest ambient de bosc de ribera+pineda de pi blanc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Racó al Llobregat

Fent un itinerari bastant planer hem remuntat el riu vorejant-lo fins arribar a les pastures del Mas Roviralta per enfilar-nos-hi i retornar al poble pel camí de l’ermita de Sant Romà. Un recorregut gens complicat alhora que molt animat pels cants i reclams de rossinyols, mosquiters pàl·lids, pinsà, cargolet, pit-roig, gafarró, tòrtora comuna, etc. Tampoc no hi ha faltat vuere alguns rapinyaires, alguns de pas, com l’àguila marcenca, aligots vespers o una àquila calçada.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vista enlairada de l’itinerari fet

A més, d’entre els ocells aquàtics vistos podem destacar els bernats pescaires, el blauet, el corriol petit o les cueretes blanques i torrentera, etc. I des de l’abundant bosc de ribera ens acompanyà l’oriol, els picots verd i garser gros, el raspinell, etc. Recordeu que podeu consultar la llista completa a l’apartat corresponent del blog.

En resum, un matí ben aprofitat en un paisatge ben proper i accessible. Recordeu que, tot i que la sortida no forma part de la programació del CET, us convidem a gaudir dels entorns de Terrassa el proper dia 24 de maig a Bonvilar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: