Deixa un comentari

Crònica de la sortida per l’Anella Verda de Manresa. 17/01/2015

Una de les abundants construccions de pedra seca

Una de les abundants construccions de pedra seca

La primera sortida del nou any 2015 ens ha permès observar una gran quantitat i diversitat d’ocells. Sortint de la Torre de Santa Caterina i amb unes vistes immillorables sobre la Seu manresana, hem iniciat l’itinerari previst en direcció sud, cap a la riera de Rajadell. La primera part ha transcorregut entre camps de conreu de secà amb presència de molts moixons: cotxes fumades, cueretes blanques, cogullades, pardals, titelles, cotolius, pinsans, gratapalles, etc., els primers rapinyaires com un esparver o algun aligot a més de garses (molt abundants) o corbs.

Vistes de Manresa

Vistes de Manresa

Havent esmorzat, iniciem la baixada cap a la riera de Rajadell on hi trobem un bosc de ribera que anirem resseguint. La més gran humitat i la presència de sotabosc i esbarzerars multiplica les observacions de mallerengues, merles, picots, mosquiters, cargolets, verdums, gaigs, pit-rojos, caderneres, etc. Destaquem la presència de 2 espècies hivernants no massa abundants (almenys en comparació amb d’altres) com són el durbec o el pardal de bardissa. A més, veiem algunes espècies lligades al medi humit de les rieres com són el rossinyol bord o la cuereta torrentera.

De tornada, tornem a passar per zones dominades pels espais oberts on trobem grives, perdius, bitxacs, etc. A més, ens acompanyen rapinayires com aligots, esparvers, xoriguers i, fins i tot, veiem un parell de voltors remuntant el vol. Podeu consultar el llistat sencer a l’apartat del blog corresponent o bé al portal Ornitho.cat

Gorg de la Riera de Rajadell

Gorg de la Riera de Rajadell

En resum, hem descobert un espai molt proper a un nucli tant important com Manresa que encara permet passar-hi una molt bona estona mirant ocells i gaudint del paisatge que encara conserva.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: