Deixa un comentari

Crònica de la XX sortida pels entorns-anella verda de Terrassa. 15/11/2014

Camps llaurats amb l'hospital de Terrassa a l'horitzó

Camps llaurats amb l’hospital de Terrassa a l’horitzó

Després de 2 intents frustrats per la pluja, per fi vam poder donar la volta per la zona de Can Torrella-Els Bellots-Can Sues i vam estar ben distrets ja que a més de força espècies diferents, l’abundància també fou prou alta. De fet, tot i no ser encara en ple hivern, ja es podien observar moltes de les espècies que el passen a les nostres contrades com estols (encara petits) de pinsans, d’aloses o de titelles. Altres espècies molt abundants als camps de conreu recent llaurats foren les cotxes fumades o les cueretes blanques.

Amb tants moixons no hi van mancar les observacions de rapinyaires que estaven a l’aguait, concretament esparvers (2), falcó pelegrí (1), aligots (fins a 5) o xoriguer (1). D’entre les espècies de zones de conreus de secà vam poder veure perdius, cogullades i les ja mencionades aloses, mancant-ne d’altres típiques com  per exemple els cruixidells.  Podeu consultar la llista completa a l’apartat de llistats del blog on s’hi detallen les espècies i la quantitat aproximada d’exemplars vistos, més de 300 gràcies al gran nombre de tudons observats (més de 100 i segur que ens vam descomptar).

Bosc i camps prop de Can Sues

Bosc i camps prop de Can Sues

En resum, un espai a l’entorn de Terrassa que segueix mostrant una interessant abundància i diversitat ocellaire recolzada en la varietat d’ambients que encara acull (pinedes, brolles, rouredes, horts, camps de secà, bosc de ribera) i tot i la pressió de les infrastructures que l’envolten.  L’any vinent seguirem explorant els entorns de Terrassa en aquest cicle de sortides (i ja en sumem 20) que poques vegades ens deceben.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: