Deixa un comentari

Sortida a la Serra de Miralles, Plana d’Ancosa i Montagut. (Anoia-Alt Camp) 18/10/2014

Entrada al Castell de Miralles

Entrada al Castell de Miralles

Encetem la sortida pel sud de la comarca de l’Anoia, concretament als peus del Castell de Miralles des d’on farem un petit itinerari per pujar-hi i fer unes primerenques observacions. A banda de l’interès del conjunt, les vistes que s’obtenen un cop al capdamunt són ben espectaculars, obtenint una visió inèdit del Montserrat. Ens sorprèn un estol mixt d’orenetes cuablanca i roquerols que suposem estan de pas doncs s’allunyen en direcció Oest. A banda, a les runes hi ha pardals roquers i abundants cotxes fumades.

La segona etapa de la sortida ens conduirà cap a la frontera entre l’Anoia i l’Alt Penedès, concretament al poble de la Llacuna (podeu veure els itineraris fets a l’apartat d’imatges de les sortides d’aquest mateix blog). D’allí agafarem una pista que ens durà a la zona de la Plana d’Ancosa, un altiplà despoblat on s’aixequen les runes de l’anomenat convent d’Ancosa i un roure monumental sota el qual ens aplegarem per dinar. Es tracta d’una zona on es combinen taques de pinedes, conreus de secà, vinyes, brolles de garric i vestigis de rouredes i on les observacions són escasses en coincidir la nostra estada amb les hores de màxima insolació d’un dia particularment calurós per ser la tardor.

Runes a la plana d'Ancosa

Runes a la plana d’Ancosa

Per tancar el dia ens dirigim cap a l’Oest, acostant-nos al poble de Querol, ja a la comarca veïna de l’Alt Camp. D’allí enfilem fins als voltants de Sant Jaume de Montagut, església situada prop d’aquest cim de gairebé 1.000 metres, envoltat de pinedes curulles de rovellons per aquestes dates. Les últimes llums del dia ens ofereixen esplèndides vistes i algunes observacions d’ocells ben propers gràcies a la tranquil·litat que s’hi respira.

En resum, us recomanem una visita a aquesta zona de la serralada pre-litoral central si és que no la coneixeu, no només per poder mirar-hi ocells sinó també pels paisatges i el patrimoni que aplega.

Sant Jaume de Montagut

Sant Jaume de Montagut

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: