Deixa un comentari

Sortida al Ripollès per observar el pas migratori. 06/09/2014

Vista des del Pla del Bon Aire

Vista des del Pla del Bon Aire

Com els darrers anys, hem encetat la temporada acostant-nos a un punt estratègic per observar el pas migratori de tardor. En aquest cas hem optat per la zona del Ripollès, concretament pel turó dels Castellets i l’ermita de Sant Antoni just al costat de la població de Camprodón.

Repetint l’itinerari de pujada fins al Pla de Bon Aire ja hem pogut anar observant alguns ocells propis de zones boscoses humides, alhora que s’han deixat veure els primers Aligots vespers, grans protagonistes del pas migratori per la zona ja que acostumen a ser molt abundants entre finals d’agost i principis de setembre. Un cop enfilats al turó de Castellets i amb magnífiques vistes sobre el Ripollès i la propera Garrotxa hem pogut observar alguns altres migrants encara que no en les quantitats esperades: arpelles, astor, àguiles marcenques, esparvers i una magnífica àguila pescadora. Això si, hem viscut ben de prop el vol dels voltors i els acrobàtics exercicis aeris dels corbs. Podeu veure el llistat sencer d’ocells identificats a l’apartat corresponent o bé a l’Ornitho.catCAM01373

A partir de migdia les condicions meteorològiques han anat a pitjor i després de dinar al turó on s’alça l’ermita de Sant Antoni hem baixat el punt de partida amb el temps just per tancar una jornada en que hem pogut gaudir del verd de la comarca pirinenca.

Ermita de Sant Antoni

Ermita de Sant Antoni

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: