Deixa un comentari

Crònica de la sortida de comiat de la temporada. Juliol 2014

Per acomiadar la temporada i  fer gana abans del sopar ens vam acostar a la veïna Sabadell per provar de veure l’enganyapastors, l’ocell insígnia d’aquestes sortides prèvies a les vacances. Enguany no hem tingut sort per bé que la volta pel rodal de Sabadell ens ha permès gaudir d’una quarantena d’espècies diferents d’ocells.

Un racó del Torrent de Colobrers

Un racó del Torrent de Colobrers

Encetant la sortida a l’ermita romànica de Sant Vicenç de Jonqueres i després de vorejar el riu Ripoll (atenció a les basses de depuració amb ànecs, cabussets i polles d’aigua amb pollets) el proper pas fou remuntar l’ombrívol i frondós torrent de Colobrers que sorpendrà a qui no el conegui.

Tot seguit l’itinerari seguia per una zona més oberta amb alternança de camps i boscos dominats pel pi blanc i l’alzina fins a l’ermita de Santa Maria de Togores des de la qual vam retornar al riu Ripoll per accedir altre cop a l’ermita. Aquesta era la zona més adient per trobar-hi algun enganyapastors, sobre tot tenint en compte que en finalitzar la sortida ja era gairebé fosc però no va voler deixar-se veure.  Podeu consultar la llista completa a l’apartat corresponent del blog. Això si, de gana no en va mancar per gaudir del sopar posterior.

Us recomanem que si no coneixeu la zona us hi acosteu a fer-hi un tomb doncs a més de molts ocells variats hi descobrireu uns racons sorprenents i ben propers a la nostra ciutat. Potser aprofitant les properes vacances…bon estiu a tothom!

Sant Llorenç del Munt al capvespre

Sant Llorenç del Munt al capvespre

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: