Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la ribera del Ter. (Orís, Osona). 14/06/2014

El riu Ter presenta a la comarca d’Osona alguns paratges prou ben conservats acollint una avifauna de ribera molt representativa de la que podem trobar al conjunt dels nostres rius. En aquesta ocasió vam optar per fer una visita a la zona d’Orís, concretament al meandre de l’Illa, prop del Mas del Collell.

IMG_1015

El ben conservat bosc de ribera ens va permetre passar una jornada ben calorosa raonablement bé i poder observar ocells ben representats en  aquests ambients com l’oriol, el papamosques, el picot verd i el picot garser gros, el cargolet (molt abundant i incansable am el seu cant), el rossinyol, el rossinyol bord, el pit-roig i diverses mallerengues, entre elles la menys comuna mallerenga d’aigua. Alhora, al riu hi vam poder veure tres espècies d’ocells camallargs com el bernat pescaire, el martinet blanc o el martinet de nit que es reprodueixen uns quilòmetres riu avall. També hi eren presents altres espècies aquàtiques com la cuereta blanca i la torrentera, el blauet o ànecs coll-verds.

CAM01076Altres ambients presents a la zona com alguns camps de conreu de secà ens van facilitar veure unes quantes espècies de rapinyaires com el voltor comú (abundant per la propera presència de l’abocador d’Orís), l’àguila calçada, la marcenca o l’aligot comú. Recordeu que podeu veure el llistat complet a l’apartat corresponent així com algunes imatges de la zona (agraïm la col·laboració dels companys que ens les faciliten) la qual recomanem que visiteu si en teniu ocasió.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: