Deixa un comentari

Crònica de la sortida a la desembocadura del Besòs. 24 de maig de 2014

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En el marc de les sortides guiades que organitza l’Àrea Metropolitana de Barcelona vam poder gaudir dels ocells presents a la zona de la desembocadura del Besòs acompanyats de l’ornitòleg Xavier Larruy. I no només això sinó que també vam conèixer l’evolució que ha sofert l’espai amb els aspectes positius i negatius que ha comportat la seva transformació en un veritable parc urbà doncs es troba en una de les zones més densament poblades de Catalunya. Per això aquest espai suporta una gran pressió humana que obliga a anar prenent mesures sobre la marxa per tal d’afavorir la nidificació del màxim d’ocells, si més no és un excel·lent espai per donar a conèixer a molta gent els valors que atresoren els espais litorals mediterranis.

En ser un espai litoral molt concentrat és un excel·lent lloc per veure-hi ocells durant el pas migratori i, malgrat que la data en que hem fet la visita ja era una mica avançada, hem pogut identificar una trentena d’espècies entre residens i visitants ocasionals. Els ocells aquàtics han estat els protagonistes de la sortida amb l’avantatge que els hem pogut veure de molt a la vora com els xatracs bec-llargs fent picats sobre el mar o les gavines corses que s’alimenten a la zona.

També podem destacar les observacions d’una baldriga cendrosa i d’un grup de mascarells a més d’altres ocells més fàcils de veure-hi, tot i que tampoc són abundants, com el corriol petit, el cames llargues, la gavina vulgar, el bernat pescaire o el martinet blanc. En resum una sortida ben satisfactòria amb  el valor afegit d’anar acompanyats per una de les persones que més coneix l’avifauna de la zona. Trobareu la llista completa i algunes imatges als apartats corresponents.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Us recordem que pel mes de juny tenim preparada una sortida al Ter a la comarca d’Osona i pel juliol celebrarem el tradicional sopar de fi de temporada a Sabadell després de fer un itinerari per la vora del riu Ripoll. Trobareu els detalls a l’apartat de properes activitats.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: