Deixa un comentari

Crònica de la sortida al Sobrabre (Osca) de l’1 al 4 de maig

Aprofitant els dies de pont vam voler gaudir de la primavera al Pirineu aragonès, concretament a la comarca del Sobrarbe. Prenent com a base el poble de Laspuña vam recòrrer diversos indrets a la recerca d’ocells de mitja i alta muntanya, tenint ben a l’abast la majoria de grans rapinyaires que hi a per aquelles terres: milà reial, milà negre, àguila marcenca, àguila calçada, aligot comú i, sobre tot, els omnipresents voltor, aufrany i trencalòs.

Congost de l'Entremón

Congost de l’Entremón

Concretament, vam fer excursions a peu per diversos indrets tant al sud de la comarca (Congost de l’Entremón) com per les properes localitats d’Escalona, Revilla (Garganta de Escuaín), Tella, Bestué (pujant a la Collada de Plana Canal) i visitant indrets de la Bal de Chistén com l’Ibón de Plan, Saravillo o el mateix Plan. A més, els voltants de Laspuña oferien excel·lents indrets per veure-hi ocells.

A l’apartat corresponent hi veureu el llistat sencer dels ocells detectats on hi trobareu des dels rapinyaires abans esmentats com ocells d’alta muntanya com les gralles de bec groc, pardal de bardissa, el còlit gris o la llucareta  a més d’espècies més boscanes (picots, pica-soques, raspinells, gaig), d’espais més oberts i/o rocallosos com la merla roquera, gralles de bec vermell, merla blava, roquerol, ballester; o d’altres més generalistes que també trobem fàcilment al nostre entorn (mallerengues, cornella, gratapalles, cruixidell, papamosques…).

Ibón de Plan

Ibón de Plan

En resum uns dies ben intensos en que hem pogut contactar amb uns ambients muntanyencs massa ventats algun dia cosa que en va impedir un més gran aprofitament.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: